Tržnica v triede

03.12.2012 20:30

Rozhodli sme sa spojiť naše učenie so životom a situáciami, ktoré sú okolo nás. Učíme sa počítať do 1000. V triede sme si urobili tržnicu. Každý jeden z nás priniesol niečo na predaj, čo doma pokladal už za zvyšné, nepotrebné... Poniektorí vyrobili krásne domáce výrobky a to všetko sme dali do predaja. Pomenovali sme si svoj obchod a veľkotrh so zmiešaným tovarom mohol začať.

V triede už máme zarobené peniaze za naše aktivity, máme ich uložené na našom triednom účte. Každý má svoje konto. Pán učiteľ nám dal z nášho účtu po 500 EUR na nákupy s tým, aby sme sa snažili si za to niečo kúpiť a do triednej banky vložiť po nákupe aspoň 400 EUR späť z tržby.... Poniektorí pekne zarobili, iní aspoň z tržby nakúpili tovar pre svoje potešenie a do banky vložili späť svojich 500 EUR :)

Ceny boli vysoké, aby sme si precvičili počítanie a dopočítavanie do 1000. S výdavkom sme mali poniektorí problém, keďže nám dopočítavanie moc nejde. Vieme že v obchode sa s tým budeme stretávať bežne a preto si to ešte potrénujeme a na budúcom veľkotrhu nám to pôjde oveľa ľahšie.

Popri tom nám pán učiteľ vysvetlil aj to ako naši rodičia musia zarábať, koľko ich to stoji síl a aké sú aj domáce výdavky. Kúpiť z rodinného rozpočtu len tak hračku nie je samozrejme.... Aj my máme svoje peniaze a tiež sme vynaložili úsilie na ich zarobenie o to vzácnejšie sme k ním pristupovali pri nakupovaní.

Fotoalbum

—————

Späť